Kunst er en fin hobby, og for mange er det mer enn en hobby. Kunst kan nemlig være en god investering, og verdien på bilder og andre kunstobjekter kan stige betraktelig i verdi. Investering i kunst kan likevel være uforutsigbart, og du bør være klar over at det ikke er en selvfølge at kunst vil stige i verdi over tid.

Dersom du ønsker å investere i kunst, er det viktig at du på forhånd skaffer deg god kunnskap om den typen kunst du ønsker å investere i og om aktuelle kunstnere. Du trenger ikke å ha studert kunsthistorie for å investere i kunst, men du bør gå på ulike utstillinger og snakke med mennesker som kan mer enn deg.

Ved å besøke gallerier og andre kunstutstillinger hyppig, vil du over tid utvikle en egen smak og en egen intuisjon for hva slags kunst som kan være gode investeringsobjekter. Når du ser etter kunstnere å investere i, bør du velge kunstnere som skiller seg ut samt formidler noe om sin egen samtid. Kunstbøker er en god kilde til kunnskap om kunst.

Ikke bare tenk penger. Invester i kunst du liker og som du faktisk han tenke deg å ha utstilt hjemme i stuen din.

Du bør aldri investere for større summer enn du har råd til å tape. Husk at kunst kan tape seg i verdi over tid på samme måte som kunst kan stige i verdi. Har du behov for å finansiere investeringen kan du undersøke hvilke ulike lånetyper som kan passe for slik investering. Husk at dersom du tar opp et forbrukslån eller bruker kredittkort, vil du måtte betale renter av investeringen. Det kan fort være en ulønnsom affære. Vi anbefaler derfor å kun bruke penger du har spart opp.

Kunst har gjerde en betydelig verdi. Det er derfor viktig at du skriver i testamentet ditt hvem som skal arve kunsten du investerer i. De fleste ønsker f.eks. at kunsten bevares i familien etter at de er døde.

Dersom du vurderer å investere i kunst på det internasjonale markedet, bør du være sikker på hva du begir deg inn i. Her kan store verdier gå tapt dersom du trår feil.